Caruso

Een oude “Baglio” gebouwd in 1904 in het hart van het traditionele wijngebied Marsala, is de thuisbasis van Caruso. Het is hier waar de vruchten van onze wijngaarden worden getransformeerd door een prachtig team van mannen en vrouwen die het proces verzorgen. Onze missie is onbetwistbaar: geef met elke fles de waarden van onze traditie door, die moderne expressie van Siciliaanse wijnen creëren met toewijding voor details en nadruk op kwaliteit.

De familiewijngaarden waar de wijnen vandaan komen. Een totaal van 120 hectare gelegen in het binnenland van de provincie Trapani tussen Salemi en Mazara del Vallo. De hoogste heuvels, toegewijd aan de teelt van de witte variëteiten, bereiken een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel, terwijl de dalbodem de plaats is waar de rode variëteiten groeien. Elke afzonderlijke wijnstok werd geplant volgens de beste combinatie van blootstelling, bodem en klimaat. Dit land herbergt lokale druiven zoals Grillo, Catarratto, Inzolia, Nero d’Avola en Perricone, evenals enkele internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Syrah en Merlot.

GRILLO

Wijnclassificatie:
DOC Sicilia 2017.
Druivensoort:
100% Grillo.
Beschrijving:
De Grillo-wijnstokken zijn altijd het vlaggenschip van onze wijngaarden geweest. Voor Grillo hebben we de hoogste heuvel gekozen om zijn frisheid en aroma’s te verbeteren. Intensiteit en elegantie zijn de mix van deze wijn. Het reuk- en smaakpanorama is breed en behoudt zijn aangeboren finesse.
Vinificatie:
Cryo-maceratie na het ontdoen van de steel in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 4°C gedurende 4-12 uur. Zacht persen van de druiven, statische verduidelijking van de most. Gisting in eiken en acacia vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C.
Daarna in staal, op droesem, met 2 battonages per dag. 2 maanden rijping in de fles.

CABERNET SAUVIGNON

Wijnclassificatie:
DOC Sicilia 2015.
Druivensoort:
100% Cabernet Sauvignon.
Beschrijving:
Het is een wijn die op een allesomvattende en volledige manier de beste eigenschappen uitbeeldt van het land waar hij uit bestaat. Het is ongelooflijk hoe deze wijn bij elke slok kan verrassen met de omhullende dans van zijn pittige geuren. Soms kan weelde zo elegant en aangenaam zijn.
Vinificatie:
Zorgvuldige selectie van zorgvuldig uitgekozen druiven. Maceratie en fermentatie na het ondoen van de steel gedurende 15-20 dagen in roestvrijstalen vaten bij een temperatuur van 25°C. Malolactische gisting in staal. 50% in Franse eiken vaten van 225 liter gedurende 8 maanden, de resterende 50% in Amerikaanse eiken vaten gedurende 8 maanden.

FRAPPATO NERELLO MASCALESE

Wijnclassificatie:
DOC Sicilia 2015.
Druivensoort:
Frappato en Nerello Mascalese.
Beschrijving:
Een blend waarmee je het verschillende tanninegehalte van de twee wijnstokken heel goed in balans kunt houden. Verse wijn, vol boeket, tonen van kruiden en bessen.
Vinificatie:
Zorgvuldige selectie van zorgvuldig uitgekozen druiven. Maceratie en fermentatie na het ontdoen van de steel gedurende 15-20 dagen in roestvrijstalen vaten bij een temperatuur van 25 ° C. Malolactische gisting in staal. 30% in 225 liter barriques gedurende 4 maanden, de rest 8 maanden in roestvrijstalen tanks.

NERO D’AVOLA MERLOT

Wijnclassificatie:
Terre Siciliane IGP.
Druivensoort:
Nero d’avola en Merlot.
Beschrijving:
Het is wat we perfect kunnen omschrijven als de alledaagse wijn. Diep robijn en kristalhelder en biedt een breed scala aan aroma’s die worden benadrukt door zoethout en framboos.
Vinificatie:
De druiven worden gevinifieerd in roestvrij staal gedurende 12 dagen met contact met de huid bij een temperatuur van 26-28 ° C. Malolactische gisting, in roestvrijstalen tanks.

SYRAH RISERVA

Wijnclassificatie:
Terre Siciliane IGP.
Druivensoort:
100% Syrah.
Beschrijving:
Het moet geen verrassing zijn dat onze beste rode wijn is gemaakt van een niet-inheemse variëteit; Syrah is de best aangepaste zwarte druif in de westelijke Siciliaanse bodem. Twee jaar rijping in vaten hebben het Riserva predicaat opgeleverd. Een combinatie van kracht en zachtheid wordt aangevuld door een vleugje fruitigheid, intrigerend gemaakt door een dunne ader van eiken. De harmonieuze rondheid die in de mond wordt gevonden, heeft geen invloed op de geur van de vrucht.
Vinificatie:
Zorgvuldige selectie van de zorgvuldig uitgekozen druiven. Maceratie en fermentatie van de ontsteelde druiven in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur van 25 ° C gedurende 15-20 dagen. Malolactische gisting in roestvrijstalen tanks.

ROSATO

Druivensoort:
Syrah Rosé
Beschrijving:
Kersenkleurig met een intens fruitig boeket dat afkomstig is de beste Syrah. Noten van aardbei, kers, framboos en granaatappel. In iemands mond is de wijn fris met een goede zuurgraad en uitgebalanceerde tannines. Het is zeker geen wijn voor onbesliste smaakpapillen.
Vinificatie:
Vinificatie met maceratie van de schil gedurende 12 uur, daarna worden de druiven zacht geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20 ° C gedurende 15 dagen.