HISTORIE
In 1929 opende Vito Zichittella, een koffie liefhebber en kenner, een kleine koffiebranderij winkel in Marsala, West-Sicilië. Het bedrijf was zo succesvol en de koffie zo smakelijk en schuimig, dat hij spoedig begon met de verkoop in geheel West-Sicilië, onder de naam Zicaffè. Het verhaal gaat dat hij een bedrijfsgeheim bezat om zijn mengsels uniek te maken in smaak en aroma. In 1971 werd Zicaffè een naamloze vennootschap. De productie werd verplaatst naar een groter pand om een breder distributienetwerk te maken dat voor het eerst heel Sicilië bestreek en later wereldwijde export. Al meer dan 80 jaar hebben vier generaties van de familie Zichittella het bedrijf gevoerd met dezelfde passie, ontstoken in de oprichter Vito.

HET BEDRIJF
De combinatie van bekwaam vakmanschap met de nieuwste technologieën, de zorg voor het milieu en een dynamisch beheer, is de manier waarop innovatie wordt gebracht bij Zicaffè. In de 7.500 vierkante meter grote fabriek, gelegen op een 50.000 vierkante meter terrein, worden verschillende koffiemelanges gebrand, die uniek zijn in smaak, aroma en schuimkraag. Het streven naar productie-expertise wordt uitgevoerd door middel van de nieuwste milieuvriendelijke technologieën . Dat Zicaffè zich inzet voor een duurzaam milieu wordt bewezen door de inzet van het ISO 14001 management systeem.

HOUD DE MUIS OP HET PAK VOOR MEER INFORMATIE

Linea Espresso

Linea Espresso

Linea Espresso is een uitgebalanceerde mix van de beste Robusta en Arabica groene koffie en geeft espresso die uniek is van smaak, body en crema. Alle traditionele eigenschappen die de Italiaanse Espresso wereldwijd bekend hebben gemaakt. Geur en smaak behoud wordt verzekerd door de warme bonen te verpakken in luchtdichte zakken met een speciale “one-way valve”.

Cinquanternario

Cinquanternario

Cinquantenario is de top-of-the-range van de Zicaffè espresso melanges. De fijnste Arabica groene koffie uit Brazilië en Midden-Amerika zijn wijselijk gekozen, gemengd en gebrand om dit mengsel te creëren. Een prachtige smaak en aroma, voor een espresso met een dichte, homogene en aanhoudende schuim. Geur en smaak behoud wordt verzekerd door de warme bonen te verpakken in luchtdichte zakken met een speciale “one-way valve